DAGENS RECEPT 15-08-12
FIN PLOMMONKOMPOTT I GLAS
Plommonkompott i botten och grädde, vaniljglass och hackad choklad på toppen. Njut av en riktigt härlig sensommardessert.
Ca 5 personer
500 g plommon
3/4 dl cane syrup (rörsockersirap)
ev 2 msk ljus rom (kan uteslutas)
Till servering:
3 dl vaniljglass
2 dl vispgrädde
25 g mörk choklad
kakaopulver
Kärna ur plommonen och skär dem i stora bitar. Lägg dem i en kastrull och ringla över sirapen. Värm upp blandningen under varsam omrörning. Låt den sedan sjuda tills plommonen börjar mosa sig utan att de går sönder för mycket, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och sätt åt sidan att svalna. Tillsätt ev rom och låt kallna helt.
Fördela den kalla fruktkompotten i glas. Toppa med vaniljglass och lättvispad grädde. Garnera med hackad choklad och sikta över litet kakaopulver.
FIN PLOMMONKOMPOTT I GLAS
Plommonkompott i botten och grädde, vaniljglass och hackad choklad på toppen. Njut av en riktigt härlig sensommardessert.
Ca 5 personer
500 g plommon
3/4 dl cane syrup (rörsockersirap)
ev 2 msk ljus rom (kan uteslutas)
Till servering:
3 dl vaniljglass
2 dl vispgrädde
25 g mörk choklad
kakaopulver
Kärna ur plommonen och skär dem i stora bitar. Lägg dem i en kastrull och ringla över sirapen. Värm upp blandningen under varsam omrörning. Låt den sedan sjuda tills plommonen börjar mosa sig utan att de går sönder för mycket, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och sätt åt sidan att svalna. Tillsätt ev rom och låt kallna helt.
Fördela den kalla fruktkompotten i glas. Toppa med vaniljglass och lättvispad grädde. Garnera med hackad choklad och sikta över litet kakaopulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar