söndag 9 augusti 2015

Dagens recept: Basilikamedaljonger med krämig cidersås

DAGENS RECEPT 15-08-09


BASILIKAMEDALJONGER MED KRÄMIG CIDERSÅS

Fyll fläskfilén med ost och örter och linda skinka runtom, det blir saftigt och gott!

4 portioner

500 g fläskfilé, gärna den tjocka delen
salt, peppar
50 g färskost, t ex Philadelphia
½ kruka basilika
8 skivor kallrökt skinka
2 msk smör eller margarin

Sås:
1 schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
1 dl cider
1 - 2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk finhackade basilikablad
salt, peppar
kinesisk soya


Sätt ugnen på 125 grader.

Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär filén i fyra lika stora bitar och banka ut dem litet lätt med handen. Skär ett snitt med en vass kniv i filébitarna så att det bildas en ficka. Krydda köttet med salt och peppar. Fördela ost och basilikablad i fickorna. Linda skinkan runt filén och fäst med tandpetare.

Stek medaljongerna i matfett. Lägg dem sedan på ett värmetåligt fat och håll det varmt i ugnen, medan du gör såsen.

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i matfett. Strö över mjöl och tillsätt grädde, cider och kycklingfond. Låt såsen småputtra 5 minuter under omrörning och smaka av med basilika, salt, peppar och soya.

Servera medaljongerna med såsen och rostade grönsaker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar