DAGENS RECEPT 15-08-09
BASILIKAMEDALJONGER MED KRÄMIG CIDERSÅS
Fyll fläskfilén med ost och örter och linda skinka runtom, det blir saftigt och gott!
4 portioner
500 g fläskfilé, gärna den tjocka delen
salt, peppar
50 g färskost, t ex Philadelphia
½ kruka basilika
8 skivor kallrökt skinka
2 msk smör eller margarin
Sås:
1 schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
1 dl cider
1 - 2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk finhackade basilikablad
salt, peppar
kinesisk soya
Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär filén i fyra lika stora bitar och banka ut dem litet lätt med handen. Skär ett snitt med en vass kniv i filébitarna så att det bildas en ficka. Krydda köttet med salt och peppar. Fördela ost och basilikablad i fickorna. Linda skinkan runt filén och fäst med tandpetare.
Stek medaljongerna i matfett. Lägg dem sedan på ett värmetåligt fat och håll det varmt i ugnen, medan du gör såsen.
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i matfett. Strö över mjöl och tillsätt grädde, cider och kycklingfond. Låt såsen småputtra 5 minuter under omrörning och smaka av med basilika, salt, peppar och soya.
Servera medaljongerna med såsen och rostade grönsaker.
BASILIKAMEDALJONGER MED KRÄMIG CIDERSÅS
Fyll fläskfilén med ost och örter och linda skinka runtom, det blir saftigt och gott!
4 portioner
500 g fläskfilé, gärna den tjocka delen
salt, peppar
50 g färskost, t ex Philadelphia
½ kruka basilika
8 skivor kallrökt skinka
2 msk smör eller margarin
Sås:
1 schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
1 dl cider
1 - 2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk finhackade basilikablad
salt, peppar
kinesisk soya
Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär filén i fyra lika stora bitar och banka ut dem litet lätt med handen. Skär ett snitt med en vass kniv i filébitarna så att det bildas en ficka. Krydda köttet med salt och peppar. Fördela ost och basilikablad i fickorna. Linda skinkan runt filén och fäst med tandpetare.
Stek medaljongerna i matfett. Lägg dem sedan på ett värmetåligt fat och håll det varmt i ugnen, medan du gör såsen.
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i matfett. Strö över mjöl och tillsätt grädde, cider och kycklingfond. Låt såsen småputtra 5 minuter under omrörning och smaka av med basilika, salt, peppar och soya.
Servera medaljongerna med såsen och rostade grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar