DAGENS RECEPT 15-08-10
KYCKLINGRÖRA I TORTILLABRÖD
4 personer
4 kycklingfiléer
2 stora röda paprikor
1 stor rödlök
olja till stekning
salt, peppar
1 msk curry
1 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
1 tsk malen spiskummin
Till servering:
4 stora mjuka tortillabröd
5 cm purjolök
2 avocados
25 g rucola
½ dl grovhackad persilja
ca 12 feferoni
Skär kycklingen i strimlor. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skala löken och skär den i klyftor.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek tills den får fin färg, ca 3 minuter. Rör om då och då. Lägg i paprika och lök, strö över resten av kryddorna och låt fräsa med någon minut. Skär purjolöken tunt. Gröp ur avocadon och skär i bitar.
Lägg upp rucola på varma tortillabröd. Fördela purjo, avocado och kyckling ovanpå. Garnera med persilja och feferoni. Servera med någon god sås.
KYCKLINGRÖRA I TORTILLABRÖD
4 personer
4 kycklingfiléer
2 stora röda paprikor
1 stor rödlök
olja till stekning
salt, peppar
1 msk curry
1 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
1 tsk malen spiskummin
Till servering:
4 stora mjuka tortillabröd
5 cm purjolök
2 avocados
25 g rucola
½ dl grovhackad persilja
ca 12 feferoni
Skär kycklingen i strimlor. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skala löken och skär den i klyftor.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek tills den får fin färg, ca 3 minuter. Rör om då och då. Lägg i paprika och lök, strö över resten av kryddorna och låt fräsa med någon minut. Skär purjolöken tunt. Gröp ur avocadon och skär i bitar.
Lägg upp rucola på varma tortillabröd. Fördela purjo, avocado och kyckling ovanpå. Garnera med persilja och feferoni. Servera med någon god sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar