RICOTTAPANNKAKOR MED JORDGUBBAR
OCH LÖNNSIRAP
Pannkakorna blir extra saftiga och luftiga med ricotta och äggvita i smeten.
Ca 10 pannkakor
2 ägg
250 g ricotta
2 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör eller margarin
Garnering:
3 msk florsocker
Tillbehör:
1 l jordgubbar
1 dl lönnsirap
Dela äggen. Vispa äggvitor, ricotta och mjölk. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Blanda ihop försiktigt. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ned dem i smeten.
Hetta upp en stekpanna med matfett och klicka ut smeten. Stek pannkakorna 2 - 3 minuter på varje sida och pudra över florsocker. Servera med jordgubbar och lönnsirap.
OCH LÖNNSIRAP
Pannkakorna blir extra saftiga och luftiga med ricotta och äggvita i smeten.
Ca 10 pannkakor
2 ägg
250 g ricotta
2 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör eller margarin
Garnering:
3 msk florsocker
Tillbehör:
1 l jordgubbar
1 dl lönnsirap
Dela äggen. Vispa äggvitor, ricotta och mjölk. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Blanda ihop försiktigt. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ned dem i smeten.
Hetta upp en stekpanna med matfett och klicka ut smeten. Stek pannkakorna 2 - 3 minuter på varje sida och pudra över florsocker. Servera med jordgubbar och lönnsirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar