KRUSBÄRS-FOOL
Underbart enkelt och barnsligt gott. Fool är en traditionell engelsk efterrätt som i princip bara är bär varvat med grädde. Här har vi även friskat upp den med yoghurt.
4 - 6 portioner
250 g röda och gröna krusbär
3/4 dl florsocker
2 dl grekisk yoghurt
2 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
2 dl vispgrädde
Rensa och snoppa krusbären. Koka krusbär och florsocker i en kastrull till en kompott, ca 5 minuter. Bären ska bli mjuka. Låt kallna.
Blanda yoghurten med vaniljpulver och socker. Vispa grädden och blanda med yoghurten. Varva gräddblandningen med krusbärskompott i portionsglas. Ställ i kylen till servering - den här desserten ska serveras riktigt kall.
Underbart enkelt och barnsligt gott. Fool är en traditionell engelsk efterrätt som i princip bara är bär varvat med grädde. Här har vi även friskat upp den med yoghurt.
4 - 6 portioner
250 g röda och gröna krusbär
3/4 dl florsocker
2 dl grekisk yoghurt
2 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
2 dl vispgrädde
Rensa och snoppa krusbären. Koka krusbär och florsocker i en kastrull till en kompott, ca 5 minuter. Bären ska bli mjuka. Låt kallna.
Blanda yoghurten med vaniljpulver och socker. Vispa grädden och blanda med yoghurten. Varva gräddblandningen med krusbärskompott i portionsglas. Ställ i kylen till servering - den här desserten ska serveras riktigt kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar