söndag 12 juli 2015

Glass med kex och maränger

GLASS MED KEX OCH MARÄNGER

Den här hemlagade glassen med hallon, choklad och maränger är rent galet god.

4 - 6 portioner

3 dl vispgrädde
2½ dl rysk yoghurt eller annan tjock yoghurt
300 g frysta hallon
2 msk citronsaft
ca 1 dl socker
3 msk honung

Fyllning:
15 små maränger
10 - 12 chokladfingers (chokladstänger
med kex inuti)
2 - 3 msk hackad mörk choklad

Servering:
färska hallon


Vispa grädden fluffig och rör försiktigt ned yoghurten. Mixa hallon med citronsaft och socker och rör ned honungen. Blanda med gräddblandningen. Häll det i en bakpappersklädd form, t ex en avlång brödform, varvat med maränger och chokladstänger. Strö över valfritt strössel och hackad choklad och frys till nästa dag.

Ta ut formen 10 - 15 minuter innan du serverar glassen med färska hallon.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar