GLASS MED KEX OCH MARÄNGER
Den här hemlagade glassen med hallon, choklad och maränger är rent galet god.
4 - 6 portioner
3 dl vispgrädde
2½ dl rysk yoghurt eller annan tjock yoghurt
300 g frysta hallon
2 msk citronsaft
ca 1 dl socker
3 msk honung
Fyllning:
15 små maränger
10 - 12 chokladfingers (chokladstänger
med kex inuti)
2 - 3 msk hackad mörk choklad
Servering:
färska hallon
Vispa grädden fluffig och rör försiktigt ned yoghurten. Mixa hallon med citronsaft och socker och rör ned honungen. Blanda med gräddblandningen. Häll det i en bakpappersklädd form, t ex en avlång brödform, varvat med maränger och chokladstänger. Strö över valfritt strössel och hackad choklad och frys till nästa dag.
Ta ut formen 10 - 15 minuter innan du serverar glassen med färska hallon.
Den här hemlagade glassen med hallon, choklad och maränger är rent galet god.
4 - 6 portioner
3 dl vispgrädde
2½ dl rysk yoghurt eller annan tjock yoghurt
300 g frysta hallon
2 msk citronsaft
ca 1 dl socker
3 msk honung
Fyllning:
15 små maränger
10 - 12 chokladfingers (chokladstänger
med kex inuti)
2 - 3 msk hackad mörk choklad
Servering:
färska hallon
Vispa grädden fluffig och rör försiktigt ned yoghurten. Mixa hallon med citronsaft och socker och rör ned honungen. Blanda med gräddblandningen. Häll det i en bakpappersklädd form, t ex en avlång brödform, varvat med maränger och chokladstänger. Strö över valfritt strössel och hackad choklad och frys till nästa dag.
Ta ut formen 10 - 15 minuter innan du serverar glassen med färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar