DAGENS RECEPT 2015-07-12
VITVINSDOFTANDE KANTARELLSOPPA
4 portioner
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 krm curry
200 g kantareller
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl vitt vin
8 dl vatten
1½ grönsaks- eller svampbuljongtärning
Garnering:
100 g små smörstekta kantareller
1 msk hackad färsk timjan
eller persilja
Stek lök och vitlök mjukt i matfett i en kastrull utan att löken tar färg. Strö över curry. Ansa och dela svampen och låt den steka med ett tag. Salta och peppra. Strö över mjöl och blanda noga. Tillsätt grädde, vin, vatten och buljongtärning. Koka 5 minuter och mixa sedan med stavmixer.
Strö små svampar och timjankvistar över soppan och servera med bröd.
VITVINSDOFTANDE KANTARELLSOPPA
4 portioner
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 krm curry
200 g kantareller
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl vitt vin
8 dl vatten
1½ grönsaks- eller svampbuljongtärning
Garnering:
100 g små smörstekta kantareller
1 msk hackad färsk timjan
eller persilja
Stek lök och vitlök mjukt i matfett i en kastrull utan att löken tar färg. Strö över curry. Ansa och dela svampen och låt den steka med ett tag. Salta och peppra. Strö över mjöl och blanda noga. Tillsätt grädde, vin, vatten och buljongtärning. Koka 5 minuter och mixa sedan med stavmixer.
Strö små svampar och timjankvistar över soppan och servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar