söndag 12 juli 2015

Pannacotta med marinerad melon

PANNACOTTA MED MARINERAD MELON

5 - 6 portioner

1½ gelatinblad
½ - 1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3/4 dl socker

Marinad:
1 dl vatten
1 dl socker
1 tsk lätt krossade kardemummakärnor
ca 3 dl melonkulor från en eller flera
sorters meloner, t ex vattenmelon,
cantaloupe och galia


Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.

Snitta vaniljstången. Skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljstång, grädde och socker. Sjud upp under omrörning. Ta bort vaniljstången, krama ur gelatinbladen och lägg dem i den heta gräddblandningen. Rör om tills de har lösts upp. Häll upp i små glas och låt stelna i kyl.

Koka upp ingredienserna till marinaden och sjud tills den är simmig, 10 - 13 minuter. Låt svalna något och sila den. Lägg melonkulorna i den fortfarande litet ljumma marinaden. Fördela melonkulorna över pannacottan strax före servering.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar