INVOLTINI DI MANZO AL PARMIGIANO
Parmesanfyllda kalvrulader
Involtini betyder rulader och kan göras med både kött och grönsaker. Det finns många olika regionala namn på rätten, vilket ibland förvirrar den tillfällige besökaren. I Milano kallas rulader för polpette, som normalt betyder köttbullar. I Syditalien säger man braciole, som i resten av Italien är en kotlett. Det här är en kalvrulad, färserad med ost och skinka.
4 portioner
8 skivor kalvinnanlår eller lövbiff
vitpeppar
8 skivor pancetta eller rimmat sidfläsk
8 skivor parmaskinka
100 g parmesan
1 msk extra jungfruolja
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
2 morötter
1 kvist rosmarin
5 dl vatten
2 msk kalvfond
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Krydda med nymalen peppar. Lägg en skiva pancetta på varje och tryck till med knogarna. Täck med en skiva skinka. Skär av en bit av osten och dela den i 16 mindre stavar. Riv resten av osten. Fördela stavarna på köttskivorna och strö på den rivna osten. Rulla ihop köttskivorna hårt. Trä upp dem intill varandra på grillspett. Hetta upp olja och smör eller margarin i en stor stekpanna. Bryn ruladerna. Ta upp dem och lägg i en ugnsform.
Fräs upp lök skuren i klyftor och skivad morot tillsammans med färsk rosmarin. Tillsätt vatten och fond och låt koka ihop. Slå skyn och grönsakerna över ruladerna och stek i ugn, 200 grader, ca 20 minuter.
Servera med ris, polenta eller kokt potatis.
Parmesanfyllda kalvrulader
Involtini betyder rulader och kan göras med både kött och grönsaker. Det finns många olika regionala namn på rätten, vilket ibland förvirrar den tillfällige besökaren. I Milano kallas rulader för polpette, som normalt betyder köttbullar. I Syditalien säger man braciole, som i resten av Italien är en kotlett. Det här är en kalvrulad, färserad med ost och skinka.
4 portioner
8 skivor kalvinnanlår eller lövbiff
vitpeppar
8 skivor pancetta eller rimmat sidfläsk
8 skivor parmaskinka
100 g parmesan
1 msk extra jungfruolja
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
2 morötter
1 kvist rosmarin
5 dl vatten
2 msk kalvfond
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Krydda med nymalen peppar. Lägg en skiva pancetta på varje och tryck till med knogarna. Täck med en skiva skinka. Skär av en bit av osten och dela den i 16 mindre stavar. Riv resten av osten. Fördela stavarna på köttskivorna och strö på den rivna osten. Rulla ihop köttskivorna hårt. Trä upp dem intill varandra på grillspett. Hetta upp olja och smör eller margarin i en stor stekpanna. Bryn ruladerna. Ta upp dem och lägg i en ugnsform.
Fräs upp lök skuren i klyftor och skivad morot tillsammans med färsk rosmarin. Tillsätt vatten och fond och låt koka ihop. Slå skyn och grönsakerna över ruladerna och stek i ugn, 200 grader, ca 20 minuter.
Servera med ris, polenta eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar