lördag 25 juli 2015

Dagens recept: Kycklingköttbullar med örter och svamp

KYCKLINGKÖTTBULLAR MED ÖRTER OCH SVAMP

Kycklingköttbullar med en läcker örtfyllning. Servera gärna med en fräsch röra på parmesan och äpple.

2 personer

Ca 300 g kycklingfärs
½ dl hackad färsk eller fryst persilja
1 krm salt
1 krm peppar

Fyllning:
5 färska champinjoner
½ liten gul lök
olja eller smör till stekning
½ - 1 msk torkad timjan
salt, peppar

Äppel- och parmesanröra:
1 rött äpple, gärna svenskt
1 dl grovriven parmesan
½ - 3/4 dl olivolja

Servering:
potatismos
rårörda lingon


Börja med fyllningen. Ansa svampen och dela i småbitar. Skala och finhacka löken. Stek det mjukt i olja eller smör på medelhög värme ihop med timjan. Salta och peppra. Låt det svalna.

Blanda ihop färsen med persilja, salt och peppar. Dela upp färsen i åtta bollar. Gör en håla i varje boll och fördela fyllningen jämnt. Rulla ihop dem till köttbullar. Stek köttbullarna färdiga i matfett på medelvärme i en stekpanna, ca 15 minuter.

Äppel- och parmesanröra:
Strimla äpplet grovt och rör ihop det med parmesan och olivolja.

Servera kycklingköttbullarna med äppelröran och gärna potatismos och rårörda lingon.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar