KYCKLINGKÖTTBULLAR MED ÖRTER OCH SVAMP
Kycklingköttbullar med en läcker örtfyllning. Servera gärna med en fräsch röra på parmesan och äpple.
2 personer
Ca 300 g kycklingfärs
½ dl hackad färsk eller fryst persilja
1 krm salt
1 krm peppar
Fyllning:
5 färska champinjoner
½ liten gul lök
olja eller smör till stekning
½ - 1 msk torkad timjan
salt, peppar
Äppel- och parmesanröra:
1 rött äpple, gärna svenskt
1 dl grovriven parmesan
½ - 3/4 dl olivolja
Servering:
potatismos
rårörda lingon
Börja med fyllningen. Ansa svampen och dela i småbitar. Skala och finhacka löken. Stek det mjukt i olja eller smör på medelhög värme ihop med timjan. Salta och peppra. Låt det svalna.
Blanda ihop färsen med persilja, salt och peppar. Dela upp färsen i åtta bollar. Gör en håla i varje boll och fördela fyllningen jämnt. Rulla ihop dem till köttbullar. Stek köttbullarna färdiga i matfett på medelvärme i en stekpanna, ca 15 minuter.
Äppel- och parmesanröra:
Strimla äpplet grovt och rör ihop det med parmesan och olivolja.
Servera kycklingköttbullarna med äppelröran och gärna potatismos och rårörda lingon.
Kycklingköttbullar med en läcker örtfyllning. Servera gärna med en fräsch röra på parmesan och äpple.
2 personer
Ca 300 g kycklingfärs
½ dl hackad färsk eller fryst persilja
1 krm salt
1 krm peppar
Fyllning:
5 färska champinjoner
½ liten gul lök
olja eller smör till stekning
½ - 1 msk torkad timjan
salt, peppar
Äppel- och parmesanröra:
1 rött äpple, gärna svenskt
1 dl grovriven parmesan
½ - 3/4 dl olivolja
Servering:
potatismos
rårörda lingon
Börja med fyllningen. Ansa svampen och dela i småbitar. Skala och finhacka löken. Stek det mjukt i olja eller smör på medelhög värme ihop med timjan. Salta och peppra. Låt det svalna.
Blanda ihop färsen med persilja, salt och peppar. Dela upp färsen i åtta bollar. Gör en håla i varje boll och fördela fyllningen jämnt. Rulla ihop dem till köttbullar. Stek köttbullarna färdiga i matfett på medelvärme i en stekpanna, ca 15 minuter.
Äppel- och parmesanröra:
Strimla äpplet grovt och rör ihop det med parmesan och olivolja.
Servera kycklingköttbullarna med äppelröran och gärna potatismos och rårörda lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar