DAGENS RECEPT 15-07-23
SKINKINLINDAD FÄRSLIMPA MED FETAOST
Testa något nytt och gör en köttfärslimpa inlindad i parmaskinka med ostfyllning - garanterat en succé.
4 - 6 personer
500 g nötfärs
1 dl basilikapesto
ca ½ msk peppar
1 krm salt
100 g lufttorkad skinka,
ca 8 skivor
150 g fetaost
Servering:
ugnsrostade rotfrukter
béarnaisesås
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop färsen med pesto, peppar och salt. Var försiktigt med saltet, eftersom både osten, skinkan och peston ger sälta åt limpan.
Lägg ut skinkan i en rad på ett bakpapper så att skivorna överlappar varandra ca ½ cm. Tryck ut färsen i en avlång rektangel, ca 15 x 30 cm, ovanpå skinkan. Smula fetaosten i en rad i mitten. Rulla ihop så att fetaosten omsluts av färsen och skinkan stänger till rullen. Laga klart i mitten av varm ugn ca 30 minuter.
Goda tillbehör är ugnsrostade rotfrukter och en god béarnaisesås.
SKINKINLINDAD FÄRSLIMPA MED FETAOST
Testa något nytt och gör en köttfärslimpa inlindad i parmaskinka med ostfyllning - garanterat en succé.
4 - 6 personer
500 g nötfärs
1 dl basilikapesto
ca ½ msk peppar
1 krm salt
100 g lufttorkad skinka,
ca 8 skivor
150 g fetaost
Servering:
ugnsrostade rotfrukter
béarnaisesås
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop färsen med pesto, peppar och salt. Var försiktigt med saltet, eftersom både osten, skinkan och peston ger sälta åt limpan.
Lägg ut skinkan i en rad på ett bakpapper så att skivorna överlappar varandra ca ½ cm. Tryck ut färsen i en avlång rektangel, ca 15 x 30 cm, ovanpå skinkan. Smula fetaosten i en rad i mitten. Rulla ihop så att fetaosten omsluts av färsen och skinkan stänger till rullen. Laga klart i mitten av varm ugn ca 30 minuter.
Goda tillbehör är ugnsrostade rotfrukter och en god béarnaisesås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar