DAGENS RECEPT 15-07-27
MELONSALLAD MED FETAOST OCH JORDGUBBAR
Jag vet att när det är kallt, grått och ruggigt kanske man vill ha varm mat, men jag framhärdar i att sommaren kommer tillbaka - vi har ju hela augusti på oss! - och då vill man vara förberedd med goda, svala rätter. Så ni får hålla tillgodo! :-D
4 personer
Ca 250 g nätmelon
1/4 l jordgubbar
½ gurka
½ romansalladshuvud
40 g rucola
ca 1 dl rostade, grovhackade valnötter
150 g fetaost
Till servering:
crema di balsamico
bröd
Skär melonköttet i mindre bitar och dela jordgubbarna på mitten om de är för stora. Skala gurkan och dela den på mitten. Skrapa ur kärnhuset och skär gurkan i bitar. Riv eller skär romansalladen grovt. Blanda försiktigt alla ingredienser till salladen och lägg upp i en serveringsskål.
Servera crema di balsamico till, som var och en kan ringla över sin sallad. Litet bröd är också gott till.
MELONSALLAD MED FETAOST OCH JORDGUBBAR
Jag vet att när det är kallt, grått och ruggigt kanske man vill ha varm mat, men jag framhärdar i att sommaren kommer tillbaka - vi har ju hela augusti på oss! - och då vill man vara förberedd med goda, svala rätter. Så ni får hålla tillgodo! :-D
4 personer
Ca 250 g nätmelon
1/4 l jordgubbar
½ gurka
½ romansalladshuvud
40 g rucola
ca 1 dl rostade, grovhackade valnötter
150 g fetaost
Till servering:
crema di balsamico
bröd
Skär melonköttet i mindre bitar och dela jordgubbarna på mitten om de är för stora. Skala gurkan och dela den på mitten. Skrapa ur kärnhuset och skär gurkan i bitar. Riv eller skär romansalladen grovt. Blanda försiktigt alla ingredienser till salladen och lägg upp i en serveringsskål.
Servera crema di balsamico till, som var och en kan ringla över sin sallad. Litet bröd är också gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar