DAGENS RECEPT 15-07-30
DJÄVULSKYCKLING
Gott och hett! Till det en mild sås med kräm av gröna oliver som finns färdig på burk.
4 portioner
1 hel kyckling, ca 1,3 kg
3 msk smör- och rapsolja
1 tsk salt
2 - 3 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
rivet skal och saft av ½ citron
Olivsås:
1½ dl turkisk matyoghurt
½ dl grön olivkräm
Sätt ugnen på 250 grader.
Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av smör- och rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 45 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader efter 15 minuter.
Blanda resten av smör- och rapsoljan med vitlök, persilja och citron. Pensla över kycklingen och stek ca 5 minuter till. Blanda yoghurt och olivkräm och servera till.
DJÄVULSKYCKLING
Gott och hett! Till det en mild sås med kräm av gröna oliver som finns färdig på burk.
4 portioner
1 hel kyckling, ca 1,3 kg
3 msk smör- och rapsolja
1 tsk salt
2 - 3 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
rivet skal och saft av ½ citron
Olivsås:
1½ dl turkisk matyoghurt
½ dl grön olivkräm
Sätt ugnen på 250 grader.
Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av smör- och rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 45 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader efter 15 minuter.
Blanda resten av smör- och rapsoljan med vitlök, persilja och citron. Pensla över kycklingen och stek ca 5 minuter till. Blanda yoghurt och olivkräm och servera till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar