DAGENS RECEPT 15-06-04
KALL SYRLIG KÖRSBÄRSSOPPA
Hideg Meggyleves
6 personer
7½ dl kallt vatten
2½ dl socker
1 kanelstång
1 l urkärnade sura körsbär
eller avrunna, konserverade sura körsbär
1 msk arrowrot
½ dl kyld tjock grädde
2 dl kylt torrt rödvin
Blanda vatten och socker och lägg kanelstången i en 2-literskastrull. Låt vattnet koka upp och tillsätt körsbären. Täck kastrullen delvis med lock och låt bären sjuda 35 - 40 minuter, om de är färska, 10 minuter om de är konserverade. Fiska sedan upp kanelstången.
Rör ut arrowroten med 2 msk kallt vatten till en smet som vispas ned i soppan. Låt den nästan koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt soppan sjuda 2 minuter eller till dess den är klar och blivit litet simmig. Häll den i en grund skål av glas eller rostfritt stål och kyl den före serveringen. Innan den serveras - helst i kyld skål - rörs grädden och vinet ned.
KALL SYRLIG KÖRSBÄRSSOPPA
Hideg Meggyleves
6 personer
7½ dl kallt vatten
2½ dl socker
1 kanelstång
1 l urkärnade sura körsbär
eller avrunna, konserverade sura körsbär
1 msk arrowrot
½ dl kyld tjock grädde
2 dl kylt torrt rödvin
Blanda vatten och socker och lägg kanelstången i en 2-literskastrull. Låt vattnet koka upp och tillsätt körsbären. Täck kastrullen delvis med lock och låt bären sjuda 35 - 40 minuter, om de är färska, 10 minuter om de är konserverade. Fiska sedan upp kanelstången.
Rör ut arrowroten med 2 msk kallt vatten till en smet som vispas ned i soppan. Låt den nästan koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt soppan sjuda 2 minuter eller till dess den är klar och blivit litet simmig. Häll den i en grund skål av glas eller rostfritt stål och kyl den före serveringen. Innan den serveras - helst i kyld skål - rörs grädden och vinet ned.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar