DAGENS RECEPT 15-06-02
HETA GRYTAN
Värmande och gott, och det kan behövas denna kalla vår och försommar! När jag skriver detta ruskar det om ordentligt i linden utanför vårt vardagsrumsfönster och det är svinkallt. En het, god gryta kan behövas just nu! Den här innehåller fläskfilé, starka korvar och pepprig sås.
4 portioner
400 g fläskfilé
150 g chorizo
smör eller margarin
½ tsk salt
1 röd paprika
½ dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
ev syltlök
Skär köttet och korven i skivor. Salta och stek köttet i matfett i en stekpanna, lägg i korven och låt den steka med någon minut. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg den i pannan. Tillsätt vatten och creme fraiche och låt koka på svag värme under lock 3 - 5 minuter. Tillsätt ev syltlök.
Servera med ris eller potatis och sallad.
HETA GRYTAN
Värmande och gott, och det kan behövas denna kalla vår och försommar! När jag skriver detta ruskar det om ordentligt i linden utanför vårt vardagsrumsfönster och det är svinkallt. En het, god gryta kan behövas just nu! Den här innehåller fläskfilé, starka korvar och pepprig sås.
4 portioner
400 g fläskfilé
150 g chorizo
smör eller margarin
½ tsk salt
1 röd paprika
½ dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
ev syltlök
Skär köttet och korven i skivor. Salta och stek köttet i matfett i en stekpanna, lägg i korven och låt den steka med någon minut. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg den i pannan. Tillsätt vatten och creme fraiche och låt koka på svag värme under lock 3 - 5 minuter. Tillsätt ev syltlök.
Servera med ris eller potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar