DAGENS RECEPT 15-06-01
ANTONIOS SPAGHETTI SPECIAL
Det här gjordes nu och då när jag var i tioårsåldern. Det var gott och rustikt på något sätt, och jag ska ta och göra det snart igen och väcka litet barndomsminnen till liv.
Beräkna 2 skivor rimmat fläsk, 2 msk finhackad gul lök och 2 - 3 msk riven ost, helst parmesan, per portion spaghetti. Skär fläsket fint och låt det knapersteka, blanda i löken och en extra klick matfett, peppra och låt det smälta ihop till en saftig "pytt".
Blanda sedan ned fräset i kokt och mycket väl avrunnen spaghetti tillsammans med osten - lättast med ett par gafflar - och servera på italienskt vis ur djupa varma tallrikar. Grönsallad med tomatklyftor och gurka i välkryddad vinägrettsås smakar gott till eller efteråt.
ANTONIOS SPAGHETTI SPECIAL
Det här gjordes nu och då när jag var i tioårsåldern. Det var gott och rustikt på något sätt, och jag ska ta och göra det snart igen och väcka litet barndomsminnen till liv.
Beräkna 2 skivor rimmat fläsk, 2 msk finhackad gul lök och 2 - 3 msk riven ost, helst parmesan, per portion spaghetti. Skär fläsket fint och låt det knapersteka, blanda i löken och en extra klick matfett, peppra och låt det smälta ihop till en saftig "pytt".
Blanda sedan ned fräset i kokt och mycket väl avrunnen spaghetti tillsammans med osten - lättast med ett par gafflar - och servera på italienskt vis ur djupa varma tallrikar. Grönsallad med tomatklyftor och gurka i välkryddad vinägrettsås smakar gott till eller efteråt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar