torsdag 4 juni 2015

Dagens recept: Fiskburgare med Smögenröra

DAGENS RECEPT 15-06-03


FISKBURGARE MED SMÖGENRÖRA

Den läckra dill- och räkröran gör fiskburgarna saftiga och goda.

4 portioner

4 fiskfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
2 msk smör- och rapsolja

Smögenröra:
200 g räkor med skal (ca 80 g skalade)
2 dl creme fraiche
1 tsk fransk senap
2 msk hackad dill
2 krm salt
½ krm svartpeppar
4 portionsbröd
sallad


Börja med Smögenröran. Skala och hacka räkorna. Rör ihop creme fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar. Salta fisken och stek den i matfettet 3 - 4 minuter på varje sida. Dela bröden och rosta snittytan i en torr, varm stekpanna. Lägg ihop dem med sallad, fisk och Smögenröra.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar