tisdag 26 maj 2015

Halvburgare med ädelost

HALVBURGARE MED ÄDELOST

4 burgare

400 g nötfärs
½ tsk salt
1 krm cayenne
svartpeppar ur kvarn
2 tsk vatten
1 msk smör eller margarin
+ 1 msk matolja

Tillbehör:
4 skivor vitt form eller lantbröd
4 tsk dijonsenap
1 dl finstrimlad blekselleri
1 tunnskivad tomat
100 g ädelost, skuren i 4 skivor


Blanda färs, salt, cayenne- och svartpeppar och vatten. Rör färsen med slev tills den blir aningen smetig. Låt stå en stund. Stek hamburgarna i smör och olja eller grilla dem (i utegrill eller grillpanna) ca 2 minuter på varje sida.

Lägg ut de 4 bröden i smord långpanna. Bred bröden med senap, 1½ tsk på varje. Strö över blekselleri, lägg på burgarna, tomatskivor och en skiva ädelost överst. Gratinera burgarna i mitten av ugnen tills osten har smält, ca 5 minuter.

Servera på en gång, gärna med sallad vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar