DAGENS RECEPT 15-05-26
ELDIG MUSSELPASTA
4 portioner
1 burk musslor, ca 320 g
½ strimlad purjolök
2 tsk curry
1½ tsk smör eller margarin
1 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong
1½ msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tärnad grön paprika
2 urkärnade, tärnade tomater
salt, peppar
Låt musslorna rinna av. Fräs purjolök och curry i matfettet i en gryta, tillsätt vin och buljong och låt koka 10 minuter.
Vispa ut mjölet i litet av grädden och häll redningen i grytan under omrörning. Tillsätt resten av grädden och sambal och låt koka 3 - 5 minuter. Tillsätt och värm paprika, tomat och musslor, smaka av med salt och peppar och servera till nykokt pasta.
ELDIG MUSSELPASTA
4 portioner
1 burk musslor, ca 320 g
½ strimlad purjolök
2 tsk curry
1½ tsk smör eller margarin
1 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong
1½ msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tärnad grön paprika
2 urkärnade, tärnade tomater
salt, peppar
Låt musslorna rinna av. Fräs purjolök och curry i matfettet i en gryta, tillsätt vin och buljong och låt koka 10 minuter.
Vispa ut mjölet i litet av grädden och häll redningen i grytan under omrörning. Tillsätt resten av grädden och sambal och låt koka 3 - 5 minuter. Tillsätt och värm paprika, tomat och musslor, smaka av med salt och peppar och servera till nykokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar