måndag 25 maj 2015

Dagens recept: Parmesankycklingfilé med citron

DAGENS RECEPT 15-05-25


PARMESANKYCKLINGFILÉ MED CITRON

Italienska smaker när de är som bäst! Och ännu bättre - den här rätten tar inte längre tid än ca 30 minuter att laga till ...

4 portioner

700 g potatis
1 msk rapsolja
salt
2 msk hackad persilja
500 g kycklingfilé
1 citron

Parmesankräm:
3 msk hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1 - 2 tsk finhackad röd chili
1 dl crème fraiche

Sås:
2 dl crème fraiche
3 msk hackad basilika
färskpressad citronsaft

Garnering:
persiljekvistar


Värm ugnen till 200 grader.

Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ i ugnen tills de fått litet färg på ytan, ca 20 minuter. Rör om någon gång under tiden. Strö över salt och hackad persilja.

Parmesankräm:
Rör samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med citronen, skuren i klyftor. Bred parmesankrämen på kycklingen och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt (när köttsaften är klar och genomskinlig).

Sås:
Mixa alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med potatisen och garnera med persiljekvistar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar