DAGENS RECEPT 15-05-25
PARMESANKYCKLINGFILÉ MED CITRON
Italienska smaker när de är som bäst! Och ännu bättre - den här rätten tar inte längre tid än ca 30 minuter att laga till ...
4 portioner
700 g potatis
1 msk rapsolja
salt
2 msk hackad persilja
500 g kycklingfilé
1 citron
Parmesankräm:
3 msk hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1 - 2 tsk finhackad röd chili
1 dl crème fraiche
Sås:
2 dl crème fraiche
3 msk hackad basilika
färskpressad citronsaft
Garnering:
persiljekvistar
Värm ugnen till 200 grader.
Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ i ugnen tills de fått litet färg på ytan, ca 20 minuter. Rör om någon gång under tiden. Strö över salt och hackad persilja.
Parmesankräm:
Rör samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med citronen, skuren i klyftor. Bred parmesankrämen på kycklingen och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt (när köttsaften är klar och genomskinlig).
Sås:
Mixa alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med potatisen och garnera med persiljekvistar.
PARMESANKYCKLINGFILÉ MED CITRON
Italienska smaker när de är som bäst! Och ännu bättre - den här rätten tar inte längre tid än ca 30 minuter att laga till ...
4 portioner
700 g potatis
1 msk rapsolja
salt
2 msk hackad persilja
500 g kycklingfilé
1 citron
Parmesankräm:
3 msk hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1 - 2 tsk finhackad röd chili
1 dl crème fraiche
Sås:
2 dl crème fraiche
3 msk hackad basilika
färskpressad citronsaft
Garnering:
persiljekvistar
Värm ugnen till 200 grader.
Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ i ugnen tills de fått litet färg på ytan, ca 20 minuter. Rör om någon gång under tiden. Strö över salt och hackad persilja.
Parmesankräm:
Rör samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med citronen, skuren i klyftor. Bred parmesankrämen på kycklingen och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt (när köttsaften är klar och genomskinlig).
Sås:
Mixa alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med potatisen och garnera med persiljekvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar