DAGENS RECEPT 2015-05-16
FALUKORV MED SENAP OCH CHAMPINJONER
4 portioner
12 ganska tjocka skivor god falukorv
200 g färska champinjoner
2 msk vitt vin
1 msk stark senap, inte alltför rågad
2½ dl grädde
1 stor msk hackad persilja
Stek korvskivorna lätt gyllenbruna, ta pannan från värmen och håll korven varm. Bryn de tvättade och finskurna champinjonerna, tillsätt vin och senap och rör om ordentligt med en träsked tills senapen blandats väl. Tillsätt grädden och sjud blandningen tjock. Smaksätt med salt och peppar.
Värm korvskivorna, lägg upp dem och häll över såsen. Strö över den hackade persiljan och servera med kokt potatis eller ris och tomater.
FALUKORV MED SENAP OCH CHAMPINJONER
4 portioner
12 ganska tjocka skivor god falukorv
200 g färska champinjoner
2 msk vitt vin
1 msk stark senap, inte alltför rågad
2½ dl grädde
1 stor msk hackad persilja
Stek korvskivorna lätt gyllenbruna, ta pannan från värmen och håll korven varm. Bryn de tvättade och finskurna champinjonerna, tillsätt vin och senap och rör om ordentligt med en träsked tills senapen blandats väl. Tillsätt grädden och sjud blandningen tjock. Smaksätt med salt och peppar.
Värm korvskivorna, lägg upp dem och häll över såsen. Strö över den hackade persiljan och servera med kokt potatis eller ris och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar