DAGENS RECEPT 15-05-16
ÄPPELPANNKAKA MED HALLONGRÄDDE
Somrigt så det räcker och blir över. Andra årstider kan du hoppa över hallonen eller ta litet rårörda lingon.
4 personer
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
4 äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
2 msk smör eller margarin
½ dl hasselnötter, grovhackade
2 msk florsocker
5 dl färska eller 250 g frysta hallon
2 dl vispgrädde
Pannkaka:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke, häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Kärna ur och klyfta äpplena och blanda dem med socker och kanel. Lägg matfettet i en långpanna och smält det i ugnen. Häll smeten i den varma långpannan, lägg i äpplena och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter.
Mosa hallonen om du använder färska. Tina de frysta. Vispa grädden och rör ned bären. Skär pannkakan i bitar och sikta över litet florsocker. Servera med hallongrädden.
ÄPPELPANNKAKA MED HALLONGRÄDDE
Somrigt så det räcker och blir över. Andra årstider kan du hoppa över hallonen eller ta litet rårörda lingon.
4 personer
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
4 äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
2 msk smör eller margarin
½ dl hasselnötter, grovhackade
2 msk florsocker
5 dl färska eller 250 g frysta hallon
2 dl vispgrädde
Pannkaka:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke, häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Kärna ur och klyfta äpplena och blanda dem med socker och kanel. Lägg matfettet i en långpanna och smält det i ugnen. Häll smeten i den varma långpannan, lägg i äpplena och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter.
Mosa hallonen om du använder färska. Tina de frysta. Vispa grädden och rör ned bären. Skär pannkakan i bitar och sikta över litet florsocker. Servera med hallongrädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar