söndag 17 maj 2015

Dagens recept: Äppelpannkaka med hallongrädde

DAGENS RECEPT 15-05-16


ÄPPELPANNKAKA MED HALLONGRÄDDE

Somrigt så det räcker och blir över. Andra årstider kan du hoppa över hallonen eller ta litet rårörda lingon.

4 personer

2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
4 äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
2 msk smör eller margarin
½ dl hasselnötter, grovhackade
2 msk florsocker
5 dl färska eller 250 g frysta hallon
2 dl vispgrädde


Pannkaka:
Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl och salt i en bunke, häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Kärna ur och klyfta äpplena och blanda dem med socker och kanel. Lägg matfettet i en långpanna och smält det i ugnen. Häll smeten i den varma långpannan, lägg i äpplena och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter.

Mosa hallonen om du använder färska. Tina de frysta. Vispa grädden och rör ned bären. Skär pannkakan i bitar och sikta över litet florsocker. Servera med hallongrädden.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar