DAGENS RECEPT 15-05-18
ITALIENSK SLOTTSSTEK
6 portioner
1 kg nötstek av fransyska eller rostbiff
saft av 1 citron
4 dl vatten
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
Fyllning:
1 ask sardeller, ca 50 g,
hackade
rivet skal av 1 citron
1½ msk dijonsenap
½ dl kapris
Till servering:
potatis
blandad grönsallad
bröd
Blanda sardeller, citronskal, senap och kapris till fyllningen. Skär en ficka i steken med en vass kniv och lägg i fyllningen. Bind upp med steksnöre. Bryn steken runt om i matfett i en stekgryta, salta och peppra och stick in en köttermometer.
Pressa citron över steken och häll vatten i grytan. Lägg ned lagerblad och kryddpepparkorn. Bräsera under lock tills innertemperaturen är 70 grader, ca 1½ timme. Ta upp steken och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp.
Servera med potatis, grönsallad och bröd.
ITALIENSK SLOTTSSTEK
6 portioner
1 kg nötstek av fransyska eller rostbiff
saft av 1 citron
4 dl vatten
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
Fyllning:
1 ask sardeller, ca 50 g,
hackade
rivet skal av 1 citron
1½ msk dijonsenap
½ dl kapris
Till servering:
potatis
blandad grönsallad
bröd
Blanda sardeller, citronskal, senap och kapris till fyllningen. Skär en ficka i steken med en vass kniv och lägg i fyllningen. Bind upp med steksnöre. Bryn steken runt om i matfett i en stekgryta, salta och peppra och stick in en köttermometer.
Pressa citron över steken och häll vatten i grytan. Lägg ned lagerblad och kryddpepparkorn. Bräsera under lock tills innertemperaturen är 70 grader, ca 1½ timme. Ta upp steken och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp.
Servera med potatis, grönsallad och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar