måndag 18 maj 2015

Dagens recept: Italiensk slottsstek

DAGENS RECEPT 15-05-18


ITALIENSK SLOTTSSTEK

6 portioner

1 kg nötstek av fransyska eller rostbiff
saft av 1 citron
4 dl vatten
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn

Fyllning:
1 ask sardeller, ca 50 g,
hackade
rivet skal av 1 citron
1½ msk dijonsenap
½ dl kapris

Till servering:
potatis
blandad grönsallad
bröd


Blanda sardeller, citronskal, senap och kapris till fyllningen. Skär en ficka i steken med en vass kniv och lägg i fyllningen. Bind upp med steksnöre. Bryn steken runt om i matfett i en stekgryta, salta och peppra och stick in en köttermometer.

Pressa citron över steken och häll vatten i grytan. Lägg ned lagerblad och kryddpepparkorn. Bräsera under lock tills innertemperaturen är 70 grader, ca 1½ timme. Ta upp steken och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp.

Servera med potatis, grönsallad och bröd.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar