FLÄSKFILÉ ARTHUR
4 personer
600 g fläskfilé
smör eller margarin
salt, svartpeppar
2 tsk kummin
2 msk konjak eller calvados
1½ dl torrt vitt vin
1 smulad hönsbuljongtärning
2 dl crème fraîche
Skär filén på snedden, bryn den väl och krydda. Slå över vätskan, strö på buljongtärningen och rör om. Späd med crème fraîche och låt filén puttra tills buljongtärningen lösts upp. Ta upp köttet och håll det varmt i folie.
Koka ihop såsen 10 - 15 minuter. Lägg i köttet, koka upp och servera med en god sallad och ris eller pasta eller potatis.
4 personer
600 g fläskfilé
smör eller margarin
salt, svartpeppar
2 tsk kummin
2 msk konjak eller calvados
1½ dl torrt vitt vin
1 smulad hönsbuljongtärning
2 dl crème fraîche
Skär filén på snedden, bryn den väl och krydda. Slå över vätskan, strö på buljongtärningen och rör om. Späd med crème fraîche och låt filén puttra tills buljongtärningen lösts upp. Ta upp köttet och håll det varmt i folie.
Koka ihop såsen 10 - 15 minuter. Lägg i köttet, koka upp och servera med en god sallad och ris eller pasta eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar