DAGENS RECEPT 15-05-13
ÄPPELSKINKA
Skinka kokad i juice av äpplen från Österlen!
5 - 6 portioner
1 kg benfri färsk skinka
1 l äppeljuice
2 - 3 dl vatten
1 msk salt
2 msk soya
1 bit ingefära
5 kryddnejlikor
5 pepparkorn
2 små gula lökar
1 lagerblad
några persiljestjälkar
Sås:
5 dl skinkbuljong
4 msk vetemjöl
1 - 1½ dl mjölk
Putsa skinkan och bind upp den om det behövs. Koka upp ingredienserna till lagen i en rymlig gryta. Stick in en köttermometer där skinkan är som tjockast. Lägg köttet i grytan. Skumma ev och sjud köttet tills termometern visar 70 grader, ca 1 timme. Ta upp skinkan och svep in den i folie.
Koka upp skinkbuljongen, vispa ned redningen och smaka av med soya, ingefära, salt och peppar. Servera skinkan med potatis, sås, grönsaker och kokta äppelhalvor.
ÄPPELSKINKA
Skinka kokad i juice av äpplen från Österlen!
5 - 6 portioner
1 kg benfri färsk skinka
1 l äppeljuice
2 - 3 dl vatten
1 msk salt
2 msk soya
1 bit ingefära
5 kryddnejlikor
5 pepparkorn
2 små gula lökar
1 lagerblad
några persiljestjälkar
Sås:
5 dl skinkbuljong
4 msk vetemjöl
1 - 1½ dl mjölk
Putsa skinkan och bind upp den om det behövs. Koka upp ingredienserna till lagen i en rymlig gryta. Stick in en köttermometer där skinkan är som tjockast. Lägg köttet i grytan. Skumma ev och sjud köttet tills termometern visar 70 grader, ca 1 timme. Ta upp skinkan och svep in den i folie.
Koka upp skinkbuljongen, vispa ned redningen och smaka av med soya, ingefära, salt och peppar. Servera skinkan med potatis, sås, grönsaker och kokta äppelhalvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar