DAGENS RECEPT 15-05-14
SKÄRGÅRDSSTRÖMMING
Bra middagsmat, med allt i samma form!
4 - 6 portioner
1 kg hel strömming eller 600 g filé
6 kalla kokta potatisar, skivade
1 burk ansjovisfiléer, 125 g
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 msk ansjovisspad
4 msk hackad dill
smör eller margarin till formen
2 msk ströbröd
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Rensa strömmingen, skölj den och låt rinna av.
Smörj en ugnssäker form och bottna med potatisen. Vik ihop strömmingarna med en bit ansjovis inuti och ställ dem i rader på potatisen. Vispa ihop grädde, ansjovisspad och dill och slå över. Strö på ströbröd, salt och peppar och grädda i 200 - 225 grader 20 - 25 minuter.
SKÄRGÅRDSSTRÖMMING
Bra middagsmat, med allt i samma form!
4 - 6 portioner
1 kg hel strömming eller 600 g filé
6 kalla kokta potatisar, skivade
1 burk ansjovisfiléer, 125 g
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 msk ansjovisspad
4 msk hackad dill
smör eller margarin till formen
2 msk ströbröd
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Rensa strömmingen, skölj den och låt rinna av.
Smörj en ugnssäker form och bottna med potatisen. Vik ihop strömmingarna med en bit ansjovis inuti och ställ dem i rader på potatisen. Vispa ihop grädde, ansjovisspad och dill och slå över. Strö på ströbröd, salt och peppar och grädda i 200 - 225 grader 20 - 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar