söndag 29 mars 2015

Vinägerkyckling

VINÄGERKYCKLING

4 portioner

1 hel kyckling
1 hel vitlök
olja att steka i
1 dl äppelcidervinäger
salt, svartpeppar
1 lagerblad
ett par timjankvistar
en klick smör eller margarin
100 g spenat eller frusen grönkål
1 liten knippa färsk persilja


Stycka kycklingen i mindre bitar. Skala vitlöken och krossa den litet lätt. Värm oljan i en gjutjärnspanna och fräs vitlöken utan att den blir brynt. Tillsätt kycklingbitarna och vinägern, salta och peppra och lägg i lagerbladet och timjankvistarna. Rör om väl och lägg på ett tättslutande lock. Låt sjuda ca 30 minuter.

Ta upp kycklingen och håll den varm. Smält matfettet i såsen och tillsätt spenat eller grönkål och persilja. Kör slätt med mixerstav och servera.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar