söndag 29 mars 2015

Örtrostad fläskytterfilé med kantareller i persiljegrädde

ÖRTROSTAD FLÄSKYTTERFILÉ MED
KANTARELLER I PERSILJEGRÄDDE

4 portioner

1 fläskytterfilé
färsk rosmarin, finhackad
färsk timjan, finhackad
ca 500 g kantareller
½ vitlöksklyfta, finhackad
(den ska bara finnas, inte smaka)
salt, svartpeppar, vitpeppar
matfett till stekning
1 msk äppelcidervinäger
5 dl vispgrädde
½ tsk dijonsenap
1 knippa hackad persilja


Salta och peppra köttet (med svartpeppar) och strö över örter och vitlök. Bryn köttet runt om i litet matfett och efterstek i 175 graders ugn till 70 grader.

Under tiden, torrstek kantarellerna i en stekpanna tills vattnet ångat ur. Klicka i matfettet, salta och bryn dem. Lyft upp kantarellerna och lägg dem åt sidan. Slå i vinägern i samma panna, den ångar ur direkt, men smaken blir kvar. Tillsätt grädde, vitpeppar och senap och smaka av med salt. Låt koka ihop och håll varmt.

Ta fram köttet och häll över ev steksky i såsen. Täck över köttet och låt det vila 10 minuter. Gör färdigt såsen och vänd ned kantareller och persilja. Låt koka upp. Lägg upp köttet på ett varmt fat, häll över såsen och kantarellerna och servera med kokt färskpotatis och grönsaker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar