TRYFFELMOUSSE MED MANDELSPIRALER
Läcker, krämig chokladtryffel som du enkelt gör elegant genom att spritsa ut den i glasen. Receptet på mandelspiralerna följer också nedan.
Ca 6 personer
150 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
ev 1 msk konjak
Garnering:
färska jordgubbar
physalis
mandelspiraler
Hacka chokladen. Ge grädden ett uppkok och ta den från värmen. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen smält och konsistensen är slät. Smaksätt ev med litet konjak. Ställ åt sidan att kallna till en krämig konsistens.
Vispa den krämiga chokladtryffeln tills den är ljus och porös. Spritsa eller klicka moussen i exempelvis dessertvinglas. Garnera med jordgubbar, physalis och mandelspiraler.
Mandelspiraler:
Hyvla mandelmassa i smala strängar och linda dem runt t ex en penna för att få till formen. Ta bort pennan och lägg spiralerna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i 200 grader mitt i ugnen 5 - 6 minuter.
Från Allers nr 12/15
Läcker, krämig chokladtryffel som du enkelt gör elegant genom att spritsa ut den i glasen. Receptet på mandelspiralerna följer också nedan.
Ca 6 personer
150 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
ev 1 msk konjak
Garnering:
färska jordgubbar
physalis
mandelspiraler
Hacka chokladen. Ge grädden ett uppkok och ta den från värmen. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen smält och konsistensen är slät. Smaksätt ev med litet konjak. Ställ åt sidan att kallna till en krämig konsistens.
Vispa den krämiga chokladtryffeln tills den är ljus och porös. Spritsa eller klicka moussen i exempelvis dessertvinglas. Garnera med jordgubbar, physalis och mandelspiraler.
Mandelspiraler:
Hyvla mandelmassa i smala strängar och linda dem runt t ex en penna för att få till formen. Ta bort pennan och lägg spiralerna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i 200 grader mitt i ugnen 5 - 6 minuter.
Från Allers nr 12/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar