torsdag 26 mars 2015

Stolta paprikor

STOLTA PAPRIKOR

Ett annat retro-recept med litet mer arbetad fyllning än vad den kanske var på 70-talet. Det fanns ju inte så många kryddor och produkter då!

4 personer

4 - 6 paprikor i olika färger
300 g finhackad chorizo
smör eller margarin
1 stor finhackad gul lök
4 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
1 burk majskorn, ca 340 g
1 dl vispgrädde
1 - 3 pressade vitlöksklyftor
en stor nypa torkad oregano
salt, svartpeppar
1 dl fetaost
riven ost till gratinering
4 - 8 skivor ljust bröd


Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en form. Dela paprikorna på längden, ta bort hinnor och frön och ställ dem i formen så att de ser ut som små skålar. Sätt in dem i ugnen ungefär 15 minuter, så att de blir litet rostade innan de fylls med godsaker.

Gör fyllningen under tiden. Fräs korven i litet matfett och blanda ned löken, det kokta riset och tomatpurén i pannan, så att det får litet stekyta. Fortsätt sedan med majskorn, vispgrädde och pressad vitlök. Smaka av med oregano, salt och peppar. Blanda även ned fetaosten.

Ta ut paprikorna när de har blivit litet skrynkliga och härligt rostade. Fördela risfyllningen i paprikorna och riv litet ost på toppen. Gratinera i ugnen 20 - 30 minuter. En god tomatsås, sallad och ljust bröd är supergott till.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar