FLYGANDE JACOB
Frukt eller inte frukt i mat? Det där problemet kan man lösa enkelt genom att servera tillbehören i skålar så att var och en får ta det den vill. I det här receptet har man valt att bara ha bananer som frukt och då stoppat dem i formen. To each his own - var och en blir salig på sin fason!
4 portioner
1 pkt bacon, 140 g, i småbitar
1 grillad kyckling i bitar
2 bananer i slantar
1 skivad purjolök
3 dl grädde
1 dl chilisås
salt, peppar
(2 msk curry)
1 dl jordnötter
4 portioner ris
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs sedan baconbitarna så att de blir litet härligt knapriga. Grunda en ugnssäker form med kycklingbitarna och strö bananer och purjolök över. Vispa grädden. Rör sedan ihop grädde, chilisås, salt, peppar och kanske litet curry, och bred det över kycklingen. Strö över baconet och grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter.
Ta ut formen och strö slutligen över jordnötterna. Servera med kokt ris och sallad.
Frukt eller inte frukt i mat? Det där problemet kan man lösa enkelt genom att servera tillbehören i skålar så att var och en får ta det den vill. I det här receptet har man valt att bara ha bananer som frukt och då stoppat dem i formen. To each his own - var och en blir salig på sin fason!
4 portioner
1 pkt bacon, 140 g, i småbitar
1 grillad kyckling i bitar
2 bananer i slantar
1 skivad purjolök
3 dl grädde
1 dl chilisås
salt, peppar
(2 msk curry)
1 dl jordnötter
4 portioner ris
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs sedan baconbitarna så att de blir litet härligt knapriga. Grunda en ugnssäker form med kycklingbitarna och strö bananer och purjolök över. Vispa grädden. Rör sedan ihop grädde, chilisås, salt, peppar och kanske litet curry, och bred det över kycklingen. Strö över baconet och grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter.
Ta ut formen och strö slutligen över jordnötterna. Servera med kokt ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar