torsdag 26 mars 2015

Räk- och krabbkakor med majrove-coleslaw

RÄK- OCH KRABBKAKOR MED MAJROVE-COLESLAW

Skaldjur är som härligast på hösten. De här små räk- och krabbkakorna är så goda att det inte går att beskriva i ord, säger de som ätit dem (jag kan ju inte). Majrove-coleslawen till är dock väldigt god!

4 personer

250 g krabbkött från färsk krabba eller burk
250 g skalade hackade räkor
3 vårlökar, finhackade
1 - 3 gröna chilifrukter, finhackade
4 skivor vitt rostbröd
2 äggvitor
salt, peppar
ströbröd eller panko
smör eller margarin


Hacka krabbköttet, lökarna och chilin. Ta bort kanterna på brödet. Blanda sedan dessa ingredienser, kryddorna och äggvitorna till en jämn smet och forma till små biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem i medelvarm panna tills de har fin färg.

Majrove-coleslaw:
2 gröna krispiga äpplen, skalade och grovrivna
1 majrova, skalad och grovriven
1 dl hackad koriander
1 dl hackad mynta
2 vitlöksklyftor, finhackade
skal och saft av 1 lime
4 msk vitvinsvinäger
en skvätt flytande honung
4 msk majonnäs
4 msk olja
salt, peppar


Riv äpple och majrova. Låt det rivna stå i en skål och vänta medan du vispar ihop alla övriga ingredienser. Smaka av. Vänd sedan över dressingen på äpple- och majroverivet och rör om. Servera dina krabbkakor med denna fantastiska coleslaw och kanske litet kokt ris.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar