STEKTA MORÖTTER MED VITLÖKSYOGHURT
4 personer
600 g morötter
olja
3 - 4 vitlöksklyftor
salt, peppar
Vitlöksyoghurt:
3 dl yoghurt, ev tjock grekisk sådan
salt, peppar
3 vitlöksklyftor
Blanda yoghurt med kryddor och pressad vitlök. Ställ i kylen.
Skala och halvera morötterna. Skär igenom dem en eller två gånger på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Stek morotsstavarna med litet hackad vitlök så att de fortfarande är krispiga. Lägg upp dem varma på fat och häll över den kalla yoghurten.
Servera som förrätt eller som tillbehör till exempelvis korv eller köttbullar.
4 personer
600 g morötter
olja
3 - 4 vitlöksklyftor
salt, peppar
Vitlöksyoghurt:
3 dl yoghurt, ev tjock grekisk sådan
salt, peppar
3 vitlöksklyftor
Blanda yoghurt med kryddor och pressad vitlök. Ställ i kylen.
Skala och halvera morötterna. Skär igenom dem en eller två gånger på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Stek morotsstavarna med litet hackad vitlök så att de fortfarande är krispiga. Lägg upp dem varma på fat och häll över den kalla yoghurten.
Servera som förrätt eller som tillbehör till exempelvis korv eller köttbullar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar