FATTIGA RIDDARE MED KARDEMUMMA
4 personer
8 skivor torrt vitt formbröd
2 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma
2 msk socker
2 - 3 ägg
smör eller margarin till stekning
Till servering:
sylt
Lägg de torra brödskivorna i blöt i ljummen mjölk med kardemumma och socker 10 minuter. Vispa ihop äggen, låt brödskivorna rinna av och vänd dem i äggsmeten. Stek dem guldgula på båda sidor och servera varma med sylt.
Fattiga riddare kan också lagas som lunchrätt utan kardemumma och socker. Ta då litet salt i mjölken och stek riddarna som ovan. Servera med skivor av kokt eller rökt skinka och/eller en rest kokt spenat.
4 personer
8 skivor torrt vitt formbröd
2 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma
2 msk socker
2 - 3 ägg
smör eller margarin till stekning
Till servering:
sylt
Lägg de torra brödskivorna i blöt i ljummen mjölk med kardemumma och socker 10 minuter. Vispa ihop äggen, låt brödskivorna rinna av och vänd dem i äggsmeten. Stek dem guldgula på båda sidor och servera varma med sylt.
Fattiga riddare kan också lagas som lunchrätt utan kardemumma och socker. Ta då litet salt i mjölken och stek riddarna som ovan. Servera med skivor av kokt eller rökt skinka och/eller en rest kokt spenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar