KIKÄRTSGRYTA MED CITRONYOGHURT
4 personer
5 - 6 dl kikärter
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 - 4 morötter
1 stor palsternacka
ca 5 dl grönsaksbuljong
1 citron
1 burk skalade tomater
Tillbehör:
2 dl kesella + litet yoghurt
1 citron
2 msk ljus fransk senap
salt, peppar
Lägg kikärterna i blöt över natten (eller använd 2 burkar kokta kikärter).
Skala och hacka lök och vitlök och skala och skär morötter och palsternacka i ganska stora bitar. Koka blötlagda kikärter mjuka i saltat vatten ca 30 minuter. Låt dem rinna av. Fräs rotsakerna i litet olja i en stor kastrull, häll på buljong så att det nätt och jämnt täcker och pressa i saften av 1 citron. Häll i kikärterna, koka upp och låt koka 20 minuter.
Skär tomaterna i bitar och blanda i dem tillsammans med spadet. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Rör kesella med yoghurt till lagom konsistens och smaksätt med citronsaft, finrivet citronskal och litet senap. Servera som topping till kikärtsgrytan.
4 personer
5 - 6 dl kikärter
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 - 4 morötter
1 stor palsternacka
ca 5 dl grönsaksbuljong
1 citron
1 burk skalade tomater
Tillbehör:
2 dl kesella + litet yoghurt
1 citron
2 msk ljus fransk senap
salt, peppar
Lägg kikärterna i blöt över natten (eller använd 2 burkar kokta kikärter).
Skala och hacka lök och vitlök och skala och skär morötter och palsternacka i ganska stora bitar. Koka blötlagda kikärter mjuka i saltat vatten ca 30 minuter. Låt dem rinna av. Fräs rotsakerna i litet olja i en stor kastrull, häll på buljong så att det nätt och jämnt täcker och pressa i saften av 1 citron. Häll i kikärterna, koka upp och låt koka 20 minuter.
Skär tomaterna i bitar och blanda i dem tillsammans med spadet. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Rör kesella med yoghurt till lagom konsistens och smaksätt med citronsaft, finrivet citronskal och litet senap. Servera som topping till kikärtsgrytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar