onsdag 25 mars 2015

Potatiscurry med raitasallad

POTATISCURRY MED RAITASALLAD

Potatis är billig mat, men här behövs kryddor för att ge rätten rejäl skjuts.

4 personer

1 tsk chiliflagor
1 tsk stötta spiskumminfrön
2 tsk orientalisk curry
olja till stekning
2 - 3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kg potatis
2 morötter
1 paprika
1 l grönsaksbuljong
2 tsk gurkmeja
2 tsk grovriven färsk ingefära

Raitasallad:
1 l yoghurt naturell
3 - 4 vitlöksklyftor
salt, peppar
1 msk färskriven ingefära
3 - 4 morötter
2 dl ärter
2 gröna äpplen


Börja med raitasalladen. Finhacka vitlöksklyftorna och riv morötterna på rivjärnets grövsta sida. Finhacka äpplena. Blanda den kryddade yoghurten med grönsakerna och ställ kallt minst 1 timme.

Blanda chili, spiskumminfrön och curry. Skala lök och vitlök och skär i bitar. Skala potatisen och skär i klyftor. Skala morötterna och skär i slantar på snedden och strimla paprikan. Värm olja i en gryta, lägg i lök och vitlök att fräsa några minuter, strö över curryblandningen och vänd i potatisklyftor, morötter och paprika. Rör om i grytan och häll på buljongen. Koka upp och sjud under lock ca 45 minuter tills potatisklyftorna är al dente. Blanda i gurkmeja och färskriven ingefära och sjud några minuter.

Dra grytan av spisen och servera curryn med kall raitasallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar