POTATISCURRY MED RAITASALLAD
Potatis är billig mat, men här behövs kryddor för att ge rätten rejäl skjuts.
4 personer
1 tsk chiliflagor
1 tsk stötta spiskumminfrön
2 tsk orientalisk curry
olja till stekning
2 - 3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kg potatis
2 morötter
1 paprika
1 l grönsaksbuljong
2 tsk gurkmeja
2 tsk grovriven färsk ingefära
Raitasallad:
1 l yoghurt naturell
3 - 4 vitlöksklyftor
salt, peppar
1 msk färskriven ingefära
3 - 4 morötter
2 dl ärter
2 gröna äpplen
Börja med raitasalladen. Finhacka vitlöksklyftorna och riv morötterna på rivjärnets grövsta sida. Finhacka äpplena. Blanda den kryddade yoghurten med grönsakerna och ställ kallt minst 1 timme.
Blanda chili, spiskumminfrön och curry. Skala lök och vitlök och skär i bitar. Skala potatisen och skär i klyftor. Skala morötterna och skär i slantar på snedden och strimla paprikan. Värm olja i en gryta, lägg i lök och vitlök att fräsa några minuter, strö över curryblandningen och vänd i potatisklyftor, morötter och paprika. Rör om i grytan och häll på buljongen. Koka upp och sjud under lock ca 45 minuter tills potatisklyftorna är al dente. Blanda i gurkmeja och färskriven ingefära och sjud några minuter.
Dra grytan av spisen och servera curryn med kall raitasallad.
Potatis är billig mat, men här behövs kryddor för att ge rätten rejäl skjuts.
4 personer
1 tsk chiliflagor
1 tsk stötta spiskumminfrön
2 tsk orientalisk curry
olja till stekning
2 - 3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kg potatis
2 morötter
1 paprika
1 l grönsaksbuljong
2 tsk gurkmeja
2 tsk grovriven färsk ingefära
Raitasallad:
1 l yoghurt naturell
3 - 4 vitlöksklyftor
salt, peppar
1 msk färskriven ingefära
3 - 4 morötter
2 dl ärter
2 gröna äpplen
Börja med raitasalladen. Finhacka vitlöksklyftorna och riv morötterna på rivjärnets grövsta sida. Finhacka äpplena. Blanda den kryddade yoghurten med grönsakerna och ställ kallt minst 1 timme.
Blanda chili, spiskumminfrön och curry. Skala lök och vitlök och skär i bitar. Skala potatisen och skär i klyftor. Skala morötterna och skär i slantar på snedden och strimla paprikan. Värm olja i en gryta, lägg i lök och vitlök att fräsa några minuter, strö över curryblandningen och vänd i potatisklyftor, morötter och paprika. Rör om i grytan och häll på buljongen. Koka upp och sjud under lock ca 45 minuter tills potatisklyftorna är al dente. Blanda i gurkmeja och färskriven ingefära och sjud några minuter.
Dra grytan av spisen och servera curryn med kall raitasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar