SPAGHETTI MED KANTARELLER
Kanske är du en sådan som plockar en massa svamp på hösten? Eller får du från någon som plockar och får över? Eller köper du rentav svamp i grönsaksdisken i en affär? Hur som helst - svamp är gott, och så även denna pasta!
4 personer
600 g spaghetti
400 g kantareller eller annan god matsvamp
1 stor gul lök, finhackad
1 - 2 vitlöksklyftor
smör eller margarin
salt, svartpeppar
50 g ruccolasallad till dekoration
(parmesanost)
Brynt ruccolasmör:
100 g ruccola, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
100 g smör eller margarin
salt, peppar
litet citronsaft
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Under tiden rensar du svampen.
Fräs lök och vitlök i matfett i stekpanna på medelvärme tills de är helt mjuka. Tillsätt då svampen och stek tills den släpper sin vätska. Krydda med salt och peppar och steker svampen en liten stund till så att all vätska sugs upp igen.
Gör under tiden ruccolasmöret. Finhacka ruccolan och vitlöken och lägg hacket i en bunke. Smält sedan matfettet under vispning på låg värme. När du ser att det börjar ändra färg och bli bärnstensfärgat vispar du litet till och häller det sedan över ruccolan. Det kommer först att pysa till, och sedan känner du en härlig doft av nötigt, örtigt smör. Smaka av med salt, peppar och litet citronsaft.
Lägg upp spaghettin och strö över svamp, ruccola och kryddsmör. Toppa med litet riven parmesan.
Kanske är du en sådan som plockar en massa svamp på hösten? Eller får du från någon som plockar och får över? Eller köper du rentav svamp i grönsaksdisken i en affär? Hur som helst - svamp är gott, och så även denna pasta!
4 personer
600 g spaghetti
400 g kantareller eller annan god matsvamp
1 stor gul lök, finhackad
1 - 2 vitlöksklyftor
smör eller margarin
salt, svartpeppar
50 g ruccolasallad till dekoration
(parmesanost)
Brynt ruccolasmör:
100 g ruccola, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
100 g smör eller margarin
salt, peppar
litet citronsaft
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Under tiden rensar du svampen.
Fräs lök och vitlök i matfett i stekpanna på medelvärme tills de är helt mjuka. Tillsätt då svampen och stek tills den släpper sin vätska. Krydda med salt och peppar och steker svampen en liten stund till så att all vätska sugs upp igen.
Gör under tiden ruccolasmöret. Finhacka ruccolan och vitlöken och lägg hacket i en bunke. Smält sedan matfettet under vispning på låg värme. När du ser att det börjar ändra färg och bli bärnstensfärgat vispar du litet till och häller det sedan över ruccolan. Det kommer först att pysa till, och sedan känner du en härlig doft av nötigt, örtigt smör. Smaka av med salt, peppar och litet citronsaft.
Lägg upp spaghettin och strö över svamp, ruccola och kryddsmör. Toppa med litet riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar