söndag 29 mars 2015

Spaghetti Carbonara

SPAGHETTI CARBONARA

4 portioner

Ca 500 g torr spaghetti
150 g pancetta, tunt skivad
en klick smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
2 ägg
½ dl grädde
salt, svartpeppar
100 g färskriven parmesan


Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten. Smält matfettet med en finhackad vitlöksklyfta. Slå av pastavattnet, häll i vitlökssmöret och rör om. Under tiden pastan kokar skär du pancettan i strimlor så gott det går och bryner dem i en torr panna. De behöver inte bli brända men ska vara frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Värm upp pastan om det behövs och rör ned ägg-gräddblandningen, men ta av kastrullen från spisen. Rör i parmesan och litet hackad persilja och stjälp upp på ett fat. Strö över rostad pancetta och mer parmesan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar