söndag 29 mars 2015

Lökrörda gröna bönor

LÖKRÖRDA GRÖNA BÖNOR

4 portioner

500 g gröna bönor, t ex haricots verts
1 gul lök
en liten skvätt olivolja
1 msk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
färsk timjan
2 cl fond utspädd i ½ dl vatten
salt, svartpeppar
en rejäl knippa slätbladig persilja


Koka bönorna hastigt i lättsaltat vatten - det räcker gott om de kokar ca 4 minuter. Slå av vattnet och ställ åt sidan. Finhacka löken och fräs den mjuk i olja och matfett utan att den tar färg. Tillsätt vitlök och färsk timjan mot slutet. Slå på fonden och lägg i bönorna, rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp hastigt, max 1 minut. Bönorna ska behålla sin spänst och bara bli genomvarma. Tillsätt persiljan och rör om precis före servering. Har du ingen persilja är det även gott med färsk spenat.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar