söndag 29 mars 2015

Rostad potatis med bondbönor och spenat

ROSTAD POTATIS MED BONDBÖNOR
OCH SPENAT

Det här är en rätt med mandelpotatis. Om man inte får tag på det kan man använda Amandine, som ju finns i de flesta affärer.

Värm ugnen till 220 grader. Borsta potatisarna, dela dem på längden och lägg dem i en ugnspanna. Skvätt över litet olivolja, en liten klick matfett, ett par krossade vitlöksklyftor och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen.

Under tiden putsar du bondbönorna. Se till att de är relativt nyskördade så blir det inga större problem. Pilla ut bönorna ur baljorna och dra av det sega, grågröna skalet. En frisk ärtgrön färg framträder, smaragdlik och underbar. Tillsätt bönorna efter ca 30 minuter, rör om och rosta vidare. Precis före servering rör du ned en handfull färska spenatblad per person och steker några minuter till.

Det här kan serveras som ensamrätt eller som tillbehör till nästan vad som helst.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar