fredag 27 mars 2015

Snabba falukorvsgrytan

SNABBA FALUKORVSGRYTAN

Middag på bara 20 minuter, förutsatt att du har tillgång till kokt potatis.

4 personer

400 g falukorv
1 purjolök (endast det vita)
2 - 3 tomater
400 g kokt potatis av en mjölig sort
smör eller margarin till stekning
1½ dl gröna eller svarta oliver
ca 5 dl kalvbuljong
salt, svartpeppar


Skär falukorv och purjolök i skivor. Dela tomaterna i mindre bitar. Skiva den kokta potatisen. Hetta upp matfett i en stekpanna med lock, lägg i purjolöken och fräs den mjuk 2 - 3 minuter. Rör ned falukorv, tomater, oliver och potatis och låt fräsa i några minuter. Häll över buljongen, lägg på locket och låt koka 6 - 7 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Riv gärna över litet smakrik ost och servera med sallad eller bröd.


Från Allers nr 15/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar