SNABBA FALUKORVSGRYTAN
Middag på bara 20 minuter, förutsatt att du har tillgång till kokt potatis.
4 personer
400 g falukorv
1 purjolök (endast det vita)
2 - 3 tomater
400 g kokt potatis av en mjölig sort
smör eller margarin till stekning
1½ dl gröna eller svarta oliver
ca 5 dl kalvbuljong
salt, svartpeppar
Skär falukorv och purjolök i skivor. Dela tomaterna i mindre bitar. Skiva den kokta potatisen. Hetta upp matfett i en stekpanna med lock, lägg i purjolöken och fräs den mjuk 2 - 3 minuter. Rör ned falukorv, tomater, oliver och potatis och låt fräsa i några minuter. Häll över buljongen, lägg på locket och låt koka 6 - 7 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Riv gärna över litet smakrik ost och servera med sallad eller bröd.
Från Allers nr 15/15
Middag på bara 20 minuter, förutsatt att du har tillgång till kokt potatis.
4 personer
400 g falukorv
1 purjolök (endast det vita)
2 - 3 tomater
400 g kokt potatis av en mjölig sort
smör eller margarin till stekning
1½ dl gröna eller svarta oliver
ca 5 dl kalvbuljong
salt, svartpeppar
Skär falukorv och purjolök i skivor. Dela tomaterna i mindre bitar. Skiva den kokta potatisen. Hetta upp matfett i en stekpanna med lock, lägg i purjolöken och fräs den mjuk 2 - 3 minuter. Rör ned falukorv, tomater, oliver och potatis och låt fräsa i några minuter. Häll över buljongen, lägg på locket och låt koka 6 - 7 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Riv gärna över litet smakrik ost och servera med sallad eller bröd.
Från Allers nr 15/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar