fredag 27 mars 2015

Parmesanlax med spenat

PARMESANLAX MED SPENAT

4 personer

600 g lax i bit
olivolja till formen och till stekning
salt, malen vitpeppar
1 dl riven parmesan
½ dl ströbröd
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ask minitomater
1 stor påse färsk bladspenat, ca 200 g
1 påse rucolasallad, ca 65 g


Sätt ugnen på 200 grader.

Skär laxen i fyra bitar och lägg dem i en smord, ugnsfast form. Krydda med litet salt och vitpeppar. Blanda ihop parmesanost och ströbröd och strö det över laxbitarna. Baka laxen i ugnen tills osten börjar få färg, ca 15 minuter.

Skala löken och skär i skivor. Skiva vitlöken tunt. Hetta upp litet olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök någon minut. Dela tomaterna i halvor och rör ned tillsammans med spenat och rucola. Låt allt bli varmt under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar.

Servera laxen till spenatröran och gärna med en bit bröd eller knäckebröd.


Från Allers nr 15/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar