LAXBRUSCHETTA MED POCHERAT ÄGG
Vårfräsch variant på bruschetta med lax, avocado och pocherat ägg!
4 personer
4 skivor bröd, t ex surdegsbröd
ca 150 g kallrökt lax i skivor
ca 200 g soyabönor (finns i frysdisken)
1 dl riven parmesanost
½ dl olivolja
salt, peppar
ev citronsaft
Bruschetta:
1/4 dl olivolja
1 liten skalad vitlöksklyfta
Pocherat ägg:
4 ägg
1 msk ättika, 12%
Garnering:
dill och rödlök
Bruschetta:
Mixa olivoljan och vitlöken med stavmixer och fördela på brödet. Ställ åt sidan.
Mixa ihop tinade soyabönor, parmesan och olivolja med stavmixer. Smaka av med salt och peppar och ev några droppar citronsaft.
Pocherat ägg:
Koka upp ca 1 l vatten i en kastrull med 1 msk ättika. Sätt snurr på vattnet och stjälp försiktigt ned äggen ett och ett. Låt pochera ca 3 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av litet.
Rosta brödskivorna i ugnen eller grilla dem i en grillpanna. Fördela soyabönsröran på brödskivorna och lägg på laxskivor och de pocherade äggen. Garnera med rödlök och dill.
Från Allers nr 15/15
Vårfräsch variant på bruschetta med lax, avocado och pocherat ägg!
4 personer
4 skivor bröd, t ex surdegsbröd
ca 150 g kallrökt lax i skivor
ca 200 g soyabönor (finns i frysdisken)
1 dl riven parmesanost
½ dl olivolja
salt, peppar
ev citronsaft
Bruschetta:
1/4 dl olivolja
1 liten skalad vitlöksklyfta
Pocherat ägg:
4 ägg
1 msk ättika, 12%
Garnering:
dill och rödlök
Bruschetta:
Mixa olivoljan och vitlöken med stavmixer och fördela på brödet. Ställ åt sidan.
Mixa ihop tinade soyabönor, parmesan och olivolja med stavmixer. Smaka av med salt och peppar och ev några droppar citronsaft.
Pocherat ägg:
Koka upp ca 1 l vatten i en kastrull med 1 msk ättika. Sätt snurr på vattnet och stjälp försiktigt ned äggen ett och ett. Låt pochera ca 3 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av litet.
Rosta brödskivorna i ugnen eller grilla dem i en grillpanna. Fördela soyabönsröran på brödskivorna och lägg på laxskivor och de pocherade äggen. Garnera med rödlök och dill.
Från Allers nr 15/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar