SCHNITZEL AMORE
4 personer
Schnitzel:
8 tunna skivor kyckling
1 ägg
salt, socker, svartpeppar
200 g polentagryn
olja
salt
oregano, färsk eller torkad
8 skivor mozzarella
1 näve gröna oliver, grovt hackade
Tomatsås:
10 vitlöksklyftor, bankade och grovt hackade
smör eller margarin
800 g krossade tomater
1 kruka basilika (även fryst går bra)
4 nypor chili flakes
salt, socker
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Gör tomatsåsen. Lägg vitlöken i fräsande matfett och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det puttra under lock på svag värme medan du gör kycklingen.
Doppa kycklingskivorna i ägget, som du vispat upp med litet salt, peppar och socker. Sedan doppar du dem i polentan, som ska täcka hela biten. Stek schnitzlarna i olja ett par minuter på varje sida och låt dem sedan rinna av på litet hushållspapper.
Lägg schnitzlarna i en ugnsfast form, strö på litet salt och oregano och lägg en rejäl bit mozzarella på varje schnitzel. Häll över tomatsåsen, strö på oliverna och sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills osten har smält. Servera med valfri pasta och en blandad sallad.
4 personer
Schnitzel:
8 tunna skivor kyckling
1 ägg
salt, socker, svartpeppar
200 g polentagryn
olja
salt
oregano, färsk eller torkad
8 skivor mozzarella
1 näve gröna oliver, grovt hackade
Tomatsås:
10 vitlöksklyftor, bankade och grovt hackade
smör eller margarin
800 g krossade tomater
1 kruka basilika (även fryst går bra)
4 nypor chili flakes
salt, socker
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Gör tomatsåsen. Lägg vitlöken i fräsande matfett och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det puttra under lock på svag värme medan du gör kycklingen.
Doppa kycklingskivorna i ägget, som du vispat upp med litet salt, peppar och socker. Sedan doppar du dem i polentan, som ska täcka hela biten. Stek schnitzlarna i olja ett par minuter på varje sida och låt dem sedan rinna av på litet hushållspapper.
Lägg schnitzlarna i en ugnsfast form, strö på litet salt och oregano och lägg en rejäl bit mozzarella på varje schnitzel. Häll över tomatsåsen, strö på oliverna och sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills osten har smält. Servera med valfri pasta och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar