onsdag 25 mars 2015

Ryska färsen

RYSKA FÄRSEN

4 personer

2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
neutral olja till stekning
400 g nötfärs
ca 2 dl buljong
½ burk krossade tomater
salt, grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad dill

Tillbehör:
2 - 3 dl gräddfil
ca 2 dl hackade inlagda rödbetor
ca 2 dl hackad saltgurka
1 hackad rödlök eller hackad gräslök


Skala och hacka rödlök och vitlök och fräs den mjuk och glansig i olja i en panna. Lägg i färsen, mosa med en gaffel och stek tills den är smulig och litet brynt. Häll på buljong och krossade tomater, rör om väl och låt puttra under lock ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och dill.

Gör breda ränder på färsens ovansida med gräddfil, hackad rödbeta, saltgurka och lök och servera direkt ur pannan med kokt potatis till.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar