KYCKLINGFILÉ MED TOMAT OCH PESTO
Hela middagen i en och samma form, väldigt praktiskt och väldigt gott.
4 portioner
4 kycklingfiléer
100 g färskost
10 soltorkade tomater i olja
8 små basilikablad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
paprikapulver
250 g körsbärstomater
800 g potatis
3 msk olivolja
Topping:
150 g fetaost
½ dl röd eller grön pesto
Garnering:
basilika
Putsa filéerna och skär ett längsgående snitt i varje. Mixa färskost och soltorkade tomater med en stavmixer och fördela röran i filéfickorna. Lägg två basilikablad i varje ficka, salta och peppra runt om och pudra över litet paprikapulver.
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomaterna. Tvätta och dela potatisen. Blanda potatis och tomater med olja och lägg i en form eller på en plåt. Lägg på kycklingfiléerna. Gratinera mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut och strö över smulad fetaost och klicka litet pesto över.
Garnera med basilikablad och servera.
Hela middagen i en och samma form, väldigt praktiskt och väldigt gott.
4 portioner
4 kycklingfiléer
100 g färskost
10 soltorkade tomater i olja
8 små basilikablad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
paprikapulver
250 g körsbärstomater
800 g potatis
3 msk olivolja
Topping:
150 g fetaost
½ dl röd eller grön pesto
Garnering:
basilika
Putsa filéerna och skär ett längsgående snitt i varje. Mixa färskost och soltorkade tomater med en stavmixer och fördela röran i filéfickorna. Lägg två basilikablad i varje ficka, salta och peppra runt om och pudra över litet paprikapulver.
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomaterna. Tvätta och dela potatisen. Blanda potatis och tomater med olja och lägg i en form eller på en plåt. Lägg på kycklingfiléerna. Gratinera mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut och strö över smulad fetaost och klicka litet pesto över.
Garnera med basilikablad och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar