KÖRSBÄRSCLAFOUTIS
4 personer
500 g urkärnade körsbär
1 1/4 dl vetemjöl
1½ dl socker
2½ dl mjölk
4 lätt vispade ägg
25 g smält smör eller margarin
ev florsocker
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form. Bred ut körsbären i formen och ställ den sedan åt sidan. Häll mjöl och socker i en bunke och gör en grop i mitten. Häll på mjölken, de vispade äggen och matfettet och blanda till en klimpfri smet. Ös smeten över körsbären och ställ in formen i ugnen tills puddingen fått fin färg och rest sig en smula. Sikta ev över florsocker och servera sedan med god vaniljglass, vaniljsås eller helt för sig själv.
4 personer
500 g urkärnade körsbär
1 1/4 dl vetemjöl
1½ dl socker
2½ dl mjölk
4 lätt vispade ägg
25 g smält smör eller margarin
ev florsocker
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form. Bred ut körsbären i formen och ställ den sedan åt sidan. Häll mjöl och socker i en bunke och gör en grop i mitten. Häll på mjölken, de vispade äggen och matfettet och blanda till en klimpfri smet. Ös smeten över körsbären och ställ in formen i ugnen tills puddingen fått fin färg och rest sig en smula. Sikta ev över florsocker och servera sedan med god vaniljglass, vaniljsås eller helt för sig själv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar