torsdag 26 mars 2015

Broccolirisotto på 10 minuter

BROCCOLIRISOTTO PÅ 10 MINUTER

Det kan kännas en aning övermäktigt att röra ihop en klassisk risotto en tisdagskväll. Men likväl kan suget efter en äkta risotto slå till när som helst. Även på tisdagar. Tur då att det finns genvägar som verkligen fungerar.

4 personer

25 g smör eller margarin
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
300 g risonipasta
1 1/4 dl vitt vin eller citronsaft
3 dl kraftig buljong
200 g fryst broccoli
litet torkad timjan
salt, peppar
2 dl riven parmesan


Smält matfettet på ganska hög värme, lägg i lök och vitlök och tillsätt sedan risonin. Se till att hela pastan blir täckt av matfettet. Sänk värmen och häll på hälften av vinet samt hälften av buljongen. Lägg i broccoli och timjan och fyll på med resterande vin och buljong tills risonin är färdigkokt - den ska ha en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar och strö till sist över parmesanosten. Servera med tomatsallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar