JORDNÖTSKYCKLING
4 - 5 personer
1 styckad kyckling
salt, vitpeppar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 kanelstång
olja till stekning
2 - 3 gula lökar
2 dl hönsbuljong
2 burkar krossade tomater
1 tsk torkade chiliflagor
1 - 2 tsk orientalisk curry
½ burk jordnötssmör, ca 100 g
50 - 75 g salta jordnötter
Salta och peppra kycklingbitarna och dofta över litet curry. Stek dem runt om med vitlöksklyftor och kanelstång i litet olja. Skala och hacka löken och lägg i den att fräsa med 5 minuter. Späd med buljong och koka upp. Blanda i krossade tomater, chili och curry och låt kycklingen småkoka under lock ca 30 minuter. Rör i jordnötssmöret, sjud ytterligare 5 - 10 minuter och servera ur grytan, strödd med grovhackade jordnötter. Ris är godast till.
4 - 5 personer
1 styckad kyckling
salt, vitpeppar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 kanelstång
olja till stekning
2 - 3 gula lökar
2 dl hönsbuljong
2 burkar krossade tomater
1 tsk torkade chiliflagor
1 - 2 tsk orientalisk curry
½ burk jordnötssmör, ca 100 g
50 - 75 g salta jordnötter
Salta och peppra kycklingbitarna och dofta över litet curry. Stek dem runt om med vitlöksklyftor och kanelstång i litet olja. Skala och hacka löken och lägg i den att fräsa med 5 minuter. Späd med buljong och koka upp. Blanda i krossade tomater, chili och curry och låt kycklingen småkoka under lock ca 30 minuter. Rör i jordnötssmöret, sjud ytterligare 5 - 10 minuter och servera ur grytan, strödd med grovhackade jordnötter. Ris är godast till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar