GAMMALDAGS CHOKLADPUDDING
Ser stiligt ut i glasskål med spritsade gräddtoppar!
6 personer
8 dl standardmjölk
1 dl maizena
½ dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vispgrädde
Blanda mjölk, maizena, socker, kakao och ägg i en kastrull och vispa det väl. Låt krämen koka upp och sjud under kokpunkten medan du vispar tills krämen tjocknar. Dra kastrullen av plattan och smaksätt med vaniljsocker. Häll upp krämen i en vattensköljd (glas)skål eller i portionsglas. Strö över litet socker, annars kommer det lätt skinn på ytan.
Låt puddingen svalna och ställ sedan i kylskåp 2 - 3 timmar. Servera den kall med spritsade toppar av vispgrädde och pudrad kakao på ytan och vispgrädde till.
Ser stiligt ut i glasskål med spritsade gräddtoppar!
6 personer
8 dl standardmjölk
1 dl maizena
½ dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vispgrädde
Blanda mjölk, maizena, socker, kakao och ägg i en kastrull och vispa det väl. Låt krämen koka upp och sjud under kokpunkten medan du vispar tills krämen tjocknar. Dra kastrullen av plattan och smaksätt med vaniljsocker. Häll upp krämen i en vattensköljd (glas)skål eller i portionsglas. Strö över litet socker, annars kommer det lätt skinn på ytan.
Låt puddingen svalna och ställ sedan i kylskåp 2 - 3 timmar. Servera den kall med spritsade toppar av vispgrädde och pudrad kakao på ytan och vispgrädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar