onsdag 25 mars 2015

Gammaldags chokladpudding

GAMMALDAGS CHOKLADPUDDING

Ser stiligt ut i glasskål med spritsade gräddtoppar!

6 personer

8 dl standardmjölk
1 dl maizena
½ dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vispgrädde


Blanda mjölk, maizena, socker, kakao och ägg i en kastrull och vispa det väl. Låt krämen koka upp och sjud under kokpunkten medan du vispar tills krämen tjocknar. Dra kastrullen av plattan och smaksätt med vaniljsocker. Häll upp krämen i en vattensköljd (glas)skål eller i portionsglas. Strö över litet socker, annars kommer det lätt skinn på ytan.

Låt puddingen svalna och ställ sedan i kylskåp 2 - 3 timmar. Servera den kall med spritsade toppar av vispgrädde och pudrad kakao på ytan och vispgrädde till.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar